Wij gebruiken cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.
Klik hier voor meer informatie. | Sluiten

Blockchain Applicaties

De Blockchain, een nieuwe technologie met talloze mogelijkheden, maar wat houdt het precies in en welke voordelen biedt het voor het hedendaagse leven? Het gebruik van Blockchains kunt u zien als een nieuwe vorm van internet in de vorm van een database. Deze nieuwe technologie bestaat uit verschillende lagen (blokken) met data. Hierin staan verschillende regels opgeslagen, echter kunnen in een blockchain alleen nieuwe regels aan de onderkant worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om wijzigingen door te voeren in eerdere regels. Via deze weg kan er niet gefraudeerd worden met bijvoorbeeld transacties. Bij een Bitcoin transactie (waarbij gebruik wordt gemaakt van Blockchain technologie) moet de gebruiker aan kunnen tonen dat hij geheel volgens de regels eigenaar is van de Bitcoin. Op deze manier is de betaling betrouwbaarder en wordt de beveiliging verbeterd.

Een aantal belangrijke voordelen van de blockchain technologie zijn:

Blockchain

 • Veiligheid neemt toe

  Transacties en interacties kunnen worden gevalideerd door "trust rules". Dit zijn regels die controleren of de transactie en/of interactie betrouwbaar is.
 • Eigendomsrechten kunnen digitaal worden vastgelegd

  Denk aan auteursrechten, domeinnamen, patenten, octrooien die kunnen worden gedigitaliseerd.
 • Verdere Automatisering

  Transacties en interacties kunnen volledig geautomatiseerd worden, doordat de validatie een onderdeel van de transactie / interactie is.
 • Resilient

  De Blockchain bestaat uit verschillende computers en resources die aan elkaar verbonden zijn, waardoor er geen single point of failure ontstaat.

Van allerlei financiële diensten en producten wordt bekeken of de blockchain kan zorgen voor verbeterde efficiëntie of verhoogde betrouwbaarheid. Inmiddels zijn er volledig werkende crowdfunding systemen en digitale notarissen. In onze dagelijkse economie kan de blockchain nuttig zijn voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van de systemen, de snelheid van transacties en de bescherming van gegevens.

Wilt u meer weten over de Blockchain technologie of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf?

Neem dan contact met ons op

Contact

ID2Bytes is gevestigd in Oosterhout. Wilt u een afspraak maken voor een kennismaking neem dan contact met ons op via info@ID2Bytes.com.

Heeft u vragen over onze diensten, vul dan het contactformulier in.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

*
*
*
*